Днес е един добър ден за правовата държава. Това заяви премиерът и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Кирил Петков по време на извънреден брифинг на ръководството на партията в Народното събрание. Петков благодари на народните представители от „Има такъв народ“, които заявиха, че напускат парламентарната група и партията, както и на министъра на младежта и спорта Радостин Василев, който също заяви оттеглянето си от политическата формация, определяйки действията като проява на смелост и лоялност към държавата.

„Днес стана ясно, че вододелът е тук – между завзетата държава от мафията и България на свободните хора“, заяви Петков, цитиран от БТА.

„Искам да благодаря за огромната смелост на Радостин Василев – министърът, който през последните шест месеца наистина се бореше с всички сили да пребори мафията в спорта, въпреки че нямаше подкрепа от антикорупционната комисия, заради нежеланието на Слави Трифонов и неговите няколко аватари да му помогнат“, каза още той.

„България и нейната история винаги са зависили от смели хора. Днес видях едни наистина смели хора, които знаят, че тяхната лоялност не е към задкулисния певец и неговите приятели – Орлин Алексиев и компания“, посочи Петков.

„Мафията току що загуби коалиционния си партньор“, допълни още премиерът. По думите му в това Народно събрание ще има мнозинство, което казва „не“ на мафията.

Това правителство трябва да проведе битката срещу мафията. Конституционно тази битка зависи от достатъчно подкрепа в парламента, заяви от своя страна вицепремиерът и съпредседател на „Продължаваме Промяната“ Асен Василев.

„Ако няма такава подкрепа, няма смисъл това правителство да го има. Трябва да отидем на избори и да убедим гражданите, че битката срещу мафията е ключова“, посочи той.

Асен Василев коментира, че от „Продължаваме Промяната“ не са мотивирали депутатите от „Има такъв народ“, петима от които днес обявиха, че напускат парламентарната група на партията. Според Василев тяхното решение показва намерението им да застанат на страната на народа в битката срещу мафията.

По-рано днес министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев обяви, че напуска „Има такъв народ“ и сваля доверието си от лидера на партията Слави Трифонов. Петима депутати от политическата формация също заявиха своето оттегляне, както и желанието си да продължат работа като народни представители, нечленуващи в парламентарни групи.