Модната къща Gucci създаде галерия за NFT изкуство Vault Art Space заедно с дигиталния маркетплейс SuperRare. На първата изложба са представени творби, вдъхновени от историята на модната къща. Те може да бъдат купени на онлайн търгове.

Потребителите могат “да се разходят” из галерията и да разгледат достъпните NFT съвременни художници. При желание дори може да купят някои от творбите, свързвайки към платформата своя криптопортфейл и вземайки участие в онлайн търговете, научаваме от официалния сайт на Gucci.

Валутата, която е посочена като начална стойност на токените, е етер.

По думите на Никол Удино, изпълнителен вицепрезидент на Gucci, създаването на проекта е инициирано и курирано от креативния директор на модната къща - Алесандро Микеле.

На дебютната онлайн изложба, озаглавена “Следващите 100 години на Gucci”, са представени NFT произведения на изкуството, всяко едно от които е вдъхновено от “наследството на Gucci”.

Шефът на Binance: Най-лошото от срива при криптовалутите вероятно отминаЧангпенг Жао не очаква големи спадове в цената на криптовалутите в близко бъдеще

Само в първата експозиция са участвали 29 художници.

Разкривайки наследството на модната къща от различни гледни точки, галерията Vault Art Space демонстрира колекционерски фрагменти от калейдоскопската история на Gucci, които може да се купят на онлайн търгове, коментират представители на компанията.