Има много причини, поради които на някои хора им липсва самоувереност.

Начинът, по който някой е отгледан и третиран като дете, може да повлияе на цялото му бъдещо отношение.

В наши дни продуктовият маркетинг има за цел да накара хората да се чувстват сякаш им липсва нещо, за да си купят продукт, който да запълни тази празнина.

Bright Side осъзнава, че много хора трябва да работят върху своята увереност. Тези осем съвета ще им бъдат от полза:

Опитайте се да игнорирате ограничаващите разбирания

Понякога хората са склонни да се концентрират върху нещата, които смятат, че са непосилни за тях, и се оставят на тези мисли да ги дърпат надолу. Те намаляват способностите си и оставят негативността да доминира в живота им. Не е срамно да опитате и ако успеете, ще докажете на себе си, че нищо не е невъзможно, стига да положите малко усилия.

Изправете се срещу страховете си и поемете контрол над живота си

Когато позволим на страха да ни завладее, ние сме склонни да губим контрол над живота и увереността си. Вместо да се поддаваме на най-големите си страхове, можем да ги погледнем право в очите. Това е единственият начин да ги загърбим завинаги. Тази лична победа ни показва как можем да контролираме живота си независимо от всичко.

Не се сравнявайте с другите

В проучване от 2018 г. изследователи установяват, че хората, които се сравняват с други в социалните медии, изпитват голяма доза завист, която ги кара да се чувстват ужасно. За да победите това, трябва винаги да си напомняте за успехите си. Това, което виждате онлайн, невинаги е точно.

Застанете пред огледалото и си кажете тези шест неща Вие избирате какъв да бъде денят ви. Ето как да бъдете властелинът на настронието си:

Бъдете настоятелни

Стресът и липсата на самочувствие са причина хората да не са уверени в ежедневните си дейности. Но това е много важно комуникативно умение, което кара другите да ви уважават и показва, че винаги отстоявате правата си. Стойката и начинът, по който се изразявате, играе огромна роля в това гледната ви точка да бъде изслушана и уважена.

Грижете се за ума и тялото си

Има четири неща, от които вашият мозък и тяло се нуждаят, за да работят на най-добрите си възможности: добра диета, упражнения, сън и медитация. Това са и дейностите, които ви помагат да повишите самочувствието си и да изглеждате по-напористи в обществото.

Не се страхувайте да си приписвате заслугите за постиженията си

Някои хора се страхуват, че хваленето с постиженията им ще ги накара да изглеждат арогантни и самонадеяни. Но това е много полезно, освен това ще се почувствате по-добре, знаейки, че вашата добра работа е известна на онези, които имат най-голямо значение. Разбира се, трябва да сте сигурни, че използвате правилния език и отношение.

Осъществявайте зрителен контакт

Можете да започнете със съотношение 80/20 и да се концентрирате върху очите на събеседника си през 80% от времето. В началото може да ви е трудно, но скоро ще забележите, че нивата на вашата увереност ще се повишат. Освен това връзките ви ще станат по-силни и ще продължават по-дълго.

Научете ново умение

Никой не знае всичко или не е перфектен в това, което вече знае. Можете да се обърнете към подкасти и менторски книги за вдъхновение и да работите върху уменията си. Тъй като знанията ви продължават да растат, вашата увереност също ще се покачва. Попълването на празнините, които смятате, че имате, не само ще ви издигне в собствените ви очи, но и в очите на другите.