Автомобил Ferrari, конфискуван от престъпници в Чехия, ще бъде използван от местната полиция за преследване на най-агресивните нарушители на закона, предаде ДПА.

Сребристото Ferrari 458 Italia, което струва 200 000 евро, може да развие скорост от 325 километра в час.

То е подходящо например за преследване на крадци на автомобили, опитващи се да преминат от Чехия в някоя от съседните държави.

За да бъде преобразена конфискуваната от престъпници кола в полицейски автомобил, са похарчени 14 000 евро, съобщават местните медии.

Само преди седмица чешката полиция подмени част от стария си автопарк с модели BMW 540i xDrive Touring. Те ще се използват за наблюдение на трафика по пътищата и магистралите на страната.

Новите автомобили ще са общо 70, като всички ще разполагат със задължителното полицейско оборудване, както и със система за видеонаблюдение.

Берлин забрани на шофьорите на Tesla да доближават полицейските управления Проблемът е в това, че електромобилите са снабдени с камери, които постоянно снимат и това не се харесва на органите на реда

Чешките полицаи обаче не могат да се мерят с дубайските си колеги, които карат най-бързата полицейска кола в света. Това е Bugatti Veyron. Полицейският автопарк в емирството включва още Ferrarri FF, Lamborghini Aventador, Aston Martin One-77, от който са произведени само 77 коли, Bentley Continental GT, три хибридни Porsche Panameras, два автомобила BMW i8 и други.

Италианската полиция също разполага със суперавтомобили, сред които Lamborghini Gallardo LP560-4.