Пазарът на "недвижими имоти" в метавселената ще достигне близо 5.5 милиарда долара до 2026 г.

Това се посочва в доклад на фирмата за глобални пазарни проучвания Technavio, цитиран от BTC Peers.

Експертите на Technavio очакват пазарът на виртуални имоти да се увеличава средно с 62% годишно, подхранван най-вече от нарастващата популярност на криптовалутите и виртуалната реалност.

Предизвиканите от COVID-19 ограничения в целия свят принудиха много хора да работят от вкъщи и повишиха популярността на платформите за виртуална и добавена реалност. В резултат на тази тенденция се ускори и растежът на пазара на имоти в метавселената.

Очаква се виртуалното придобиване на земя да бъде следващата голяма тенденция в метавселената, тъй като повечето марки ще се обърнат към процъфтяващия сектор за реклама, се посочва в доклада.

Очаква се над 40% от пазарния растеж да дойде от Северна Америка, като САЩ и Канада са двата ключови пазара за индустрията.

Въпреки положителната перспектива, Technavio твърди, че несигурността е едно от предизвикателствата пред пазара на виртуални недвижими имоти. Ценообразуването на "земята" в метавселената не следва същия модел като физическия свят и до голяма степен зависи от фактори, като нестабилността на пазара и личното мнение на купувача.

Японски университет ще предлага учебни програми в метавселенатаУниверситетът в Токио планира да предложи набор от учебни програми, които да се провеждат в метавселената

Като цяло пазарът на недвижими имоти в метавселената отбеляза значителен растеж напоследък, привличайки корпоративни гиганти, като Samsung, Nike, Facebook и Microsoft.

На национално ниво правителството на Южна Корея обеща подкрепата си за индустрията, като работи за това да се превърне в петия по големина пазар в метавселената до 2026 г.