Дагестан звучи като далечно място и надали е в списъка с дестинации, които искате да посетите някой ден.

Републиката обаче крие истински природни съкровища, заради които си струва да направите проучване и да планирате бъдещото си пътешествие до тях.

Тропична гора, долина от орхидеи, един от най-дълбоките каньони в света, подземен водопад с езеро - това са само част от атрактивните места.

Днес ще се спрем на няколко идеи - те със сигурност ще ви вдъхновят да опознаете историята и култура на Дагестан.

Природните дадености на тази страна и фактът, че не е сред най-популярните в наши дни, предразполагат към това да създадете неповторими спомени от място без тълпи и шумотевица.

Бархан Сиракум - пустиня до Кавказ

Най-големият бархан (пясъчна дюна с формата на сърп) в Евразия е мястото, на което е заснет филмът “Бялото слънце на пустинята”. На изток от дюната е Каспийско море, а на юг и запад - планини. През лятото в пустинята става доста горещо - температурата на пясъка достига до +60 градуса, а в някои дни и до +90 градуса по Целзий.

Чох и Гуниб

Суласки каньон

Самурска гора - тропици с лиани и орхидеи

Най-добрите пешеходни туристически дестинации в ЕвропаЗа които не сте подозирали

Балхар - бит и традиции на хората в планината

В долина, която се намира на надморска височина 1600 метра, се намира село Балхар. Мнозина го определят като столица на дагестанската керамика. Произведенията на местните занаятчии са изложени в музеи и често представят Русия на международни изложения.

Тайните на майсторството, подобно на оборудването, се предават от поколение на поколение.

Салтински водопад