Всичко, което хората са създали на планетата, е възникнало в нечий ум, в неговите мисли, т.е. в мозъка.

Мозъкът ни дава възможност да виждаме своите мечти реализирани, още преди това да е станало факт.

Освен това той ръководи нашето тяло, ума и настроението ни.

Казват, че човешкият мозък има неограничен потенциал и ние използваме само част от него. Затова е важно да знаем как може да освободим и използваме своя неограничен умствен капацитет, за да активираме потенциала си за успех, казва Таня Томе, предприемач и мотивационен консултант.

Успехът е да откриеш това, за което си създаден, и след това да направиш всичко, което е необходимо, за да го постигнеш.

Постигането му обаче изисква постоянство и посвещение, мотивация и устойчивост. Няма готови формули, които да използвате. Всеки върви по своя различна траектория, има свои мечти, цели и предизвикателства, пише Forbes.

Как можете да активирате потенциала си за успех?

Прилагаме пет съвета, с помощта на които ще разберете по-добре себе си, ще елиминирате това, което ви саботира и ще тренирате ума си за успех.

10 трудни истини, които ще ви мотивират за промянаПътят към успеха може да е труден

Върнете си контрола върху своя ум

В живота след време натрупваме токсини, пристрастявания и негативно поведение, които ни вредят и създават възприятия, реакции, емоции и усещания, които влияят на резултатите ни.

За да елиминирате тези токсини от тялото си, детоксикирайте се. Прочистете ума си от ненужното. Върнете си контрола върху своя ум.

Махнете всичко, което ви наранява. Отървете се от завистта, оплакването, ревността и други форми на негативно поведение.

Вашият ум е суперкомпютър, форматирайте го. Започнете от самото начало и програмирайте своята нова система от вярвания.

Успехът идва, когато поемем юздите на вътрешния си свят и владеем мислите си, пише Forbes.

Разберете своята цел

Няма цял, няма победа. Трябва да знаем коя е дестинацията, за да се подготвим да стигнем до нея. Само да придобиете нови навици не е достатъчно. Трябва да имате цел, за да сте съзнателни в преследването й.

Идентифицирайте своите таланти и умения, след което си поставете 5 цели, свързани с тях.

Управлявайте мъдро своите сфери

Като социални животни, хората не са сами. Всеки човек има няколко различни сфери - семейство, работа или бизнес и общност. Трябва да поставите себе си на първо място като личност и да съществувате в тези кръгове. Менажирайте ги мъдро. Трябва да решите кои са важни за вас и да им дадете съответното място в живота си.

Разберете своята “енергия за успех”

Успехът ни започва от самите нас. Трябва да го активирате, за да заживее. “Енергията за успех” е онази енергия, която работи като гориво в преследването на осъществяването на нашите цели.

Защо криптомилиардерът Банкман-Фрайд се отказва от 99% от парите си?Младият мъж кара Toyota Corolla и често е облечен с къси панталони и тениска. Има интересна философия за живота

Успехът е резултат на нашето ефикасно управление на тази енергия. Как да я разберете? Има седем принципа:

 • Бъдете наясно с целта си. Дефинирайте специфични цели във всички сфери.
 • Влюбете се в целта си. Потопете се до такава степен, че целта да не изисква усилия, а любов.
 • Планирайте коректно. Резултати се постигат с план за действие.
 • Действайте. Лидерството и успехът трябва да бъдат вкарани в действие. Не се бойте да се изправите пред страха. Продължете напред в името на бъдещето.
 • Бъдете постоянни. Постоянството е ключът към успеха.
 • Научете се да оценявате и малките успехи, които постигате.
 • Никога не се отказвайте по средата.
 • Тренирайте своята самомотивация

  Вашата мотивация служи като гориво по пътя към успеха. С нея ще сте достатъчно дисциплинирани, за да действате и да бъдете постоянни.

  Използвайте вътрешната си сила като двигател на самомотивация и презареждане. Навик, опит, адаптация, дисциплина, рутина - това са възможните ресурси, с които да генерирате енергия за реални резултати в живота си.