Въпреки добрите си намерения да спаси от живот на улицата хора без домове, пострадали сериозно от урагана Катрина през 2005 г., актьорът отнесе хиляди упреци. Пит е обвинен в построяване на дефектни домове за жертви на природното бедствие и в непрофесионално отношение на организацията му, която е наета да извърши строежите на къщите.

"Задачата на фондацията "Направи го по правилния начин" (Make It Right Foundation) е да осигури тази важна подкрепа за семействата", каза Брад Пит преди дни по повод обвиненията срещу организацията.

Източник на Usmagazine издава, че Пит първоначално е приел да участва в проекта за възстановяване на домовете, всеки от които е струвал около 150,000 долара. След като обаче прехвърля отговорностите по изграждането на фондацията, става ясно, че те не могат да осигурят достатъчно качествени жилищни пространства.

След скандала бившият съпруг на Анджелина Джоли пожелал да бъде отстранен от проекта, но все пак намерил сили благородното дело да бъде завършено в името на щастието на пострадалите от урагана.