Когато е изправена пред истинска мизерия и решава да създаде поредицата за Хари Потър, Роулинг дори не подозира какво бляскаво бъдеще я очаква. Началото е трудно и обезкуражаващо - цели 12 издателски къщи отказват да отпечатат книгата. Очевидно чакането си е струвало - към днешна дата авторката разполага с 1 милиард долара в сметката си.

Романът е разпродаден във впечатляващите 120 милиона копия, а авторката му не пропуска да направи своите щедри дарения към благотворителни каузи. След като си стъпва на краката, най-продаваната авторка решава да вложи част от парите си в дом за себе си и трите си деца. И го прави с размах - имението ѝ в Единбург е оценено на 2.25 милиона долара.

В красивата градина на имота има специална стая за писане, където Роулинг да твори на спокойствие. Само 6 седмици след като къщата е обявена за продан, тя е продадена, а агентът по недвижими имоти получава над 16 000 долара комисиона.


Впечатляващата архитектура на дома служи за основа на някои от сградите в “Хари Потър”, споделя самата писателка. Имението е на две нива, като е запазен духа на викторианската ера. Има гараж за две коли в постройка до къщата. Директорът на агенцията за недвижими имоти Джеймс Уитсън споделя пред Therichest: "Фактът, че успяхме да намерим купувач за толкова кратко време, показва, че дори и в най-трудните икономически условия успяваме да отговорим на изискванията на нашите клиенти”.

Приходите на 57-годишната авторка не са единствено и само от поредицата романи. Тя получава солидни суми от продадените играчки, игри и други предмети, свързани с Хари Потър.


За изненада на почитателите си, Роулинг се утвърди и като един от най-популярните криминални автори.

Под псевдонима Робърт Галбрейт тя вече бе пуснала четири книги от серията Cormoran Strike и подготвя петата книга. Богатството ѝ е нараснало с 50 милиона от предходната година е вече надхвърля 1 милиард долара.

Десет от най-продаваните книги в историятаБез да се броят Библията и Коранът
По време на епидемията от коронавирус, писателката прави щедро дарение на а благотворителната организация "Криза и убежище" (Crisis and Refuge), която подпомага хора, жертви на домашно насилие.
Освен че предоставя финансова помощ на деца, които са отгледани от самотни родители, тя финансира и изследвания за множествена склероза.