Nishiyama Onsen Keiunkan е хотел, разположен в японския планински район Акаиши, на около два часа от планината Фуджи. Той е вписан в Книгата на рекордите на Гинес като най-стария работещ хотел в света. Отваря врати преди 1315 години и се управлява от едно и също семейство вече 52 поколения.

В момента хотелът, наричан от местните риокан, предлага 37 стаи за настаняване. Една от основните му атракции са горещите извори, известни като онсен. Те предлагат убежище за почивка и релаксация.

Риоканът е традиционно място за настаняване. Първоначално той е създаден за пътуващи гости. Представлява еквивалент на представата на европейците за хотел.

Нощувка в стандартна двойна стая в Nishiyama Onsen Keiunkan струва около 280 евро. Някои стаи разполагат с външна хидромасажна вана и изглед към планината Фуджи, реката и околните пейзажи.

В най-стария хотел в света може да опитате автентична кухня. Ресторантът предлага кухня тип kaiseki, т.е. дегустационно меню с пресни местни продукти и ястия, приготвени с известното месо koshu, типично за префектурата Яманаши.

През 1997 г. Nishiyama Onsen Keiunkan е реновиран и осъвременен, за да предложи повече комфорт на гостите си. Риоканът обаче съхранява архитектурата и очарованието на своите сгради и градини.

Концентрационният лагер, който се превърна в един от най-луксозните хотелиДнес мястото е преобразено, но пази паметта от времето на Франсиско Франко

Ако искате да почувствате типичната японска култура, планирайте да го посетите. Тук през вековете са отсядали самураи, императорски служители, шогуни (военни управители) и много други. Свойствата на термалните води на комплекса са били високо ценени, пише Ей Би Си.

Nishiyama Onsen Keiunkan се намира в малкото планинско градче Хаякава, заобиколено от Южните Алпи на север и запад, планинската верига Кушигата на изток и планините Минобу на юг.