Още преди да бъде провъзгласен за крал, Чарлз III можеше да се похвали с внушително портфолио от частни резиденции в цялото Обединено кралство.

Някои от тях са наследени от неговата баба, кралицата майка, докато други са закупени чрез неговите благотворителни тръстове. След смъртта на кралица Елизабет II, Чарлз III стана попечител на някои от най-величествените и най-старите домове във Великобритания.

Докато спекулациите къде ще живее новият крал са в своя вихър, може да разгледате неговите 13 замъка, имения и частни острова. За мнозина Чарлз III ще избере да се настани в Бъкингамския дворец.

Бъкингамски дворец, Лондон

Перла в обширното портфолио от имоти на новия монарх е Бъкингамският дворец, който е официалната лондонска резиденция на британските суверени от 1837 г.

Дворецът е собственост на короната, което означава, че Чарлз не точно го притежава официално, но може да го използва, докато не бъде предаден на принц Уилям и след това на принц Джордж.

Замък Уиндзор, Уиндзор

Този замък бе една от любимите резиденции на кралица Елизабет II.

В момента принц Уилям живее в имението в Adelaide Cottage със съпругата си Кейт и трите им деца. Смята се, че те ще се преместят в замъка като тяхна основна резиденция, пише National News.

Дъмфрис Хаус, Шотландия

Крал Чарлз III купува Дъмфрис Хаус през 2007 г. за 45 млн. паунда чрез своята фондация - образователна благотворителна организация. Имението датира от XVIII в. и е пример за паладианска архитектура. Известно е с автентичните си мебели, включително произведени по поръчка на Томас Чипендейл, като библиотека от палисандрово дърво, оценена на 4 милиона паунда.

Кларънс Хаус, Лондон

Кларънс Хаус се намира в Уестминстър и е официалната лондонска резиденция на крал Чарлз III и кралица Камила от 2003 г. насам.

Къщата, която е построена до двореца Сейнт Джеймс, има легендарна история.

Дворец Балморал, Шотландия

Балморал стана собственост на крал Чарлз III след смъртта на кралицата. Именно там Елизабет II издъхва.

Балморал - замъкът, в който издъхна кралица Елизабет ВтораКакво ще се случи с Балморал при Чарлз Трети? Досега той живееше във вилата си Бъркхол на територията на Балморал. Но това също може да се промени.

Замъкът е закупен за кралица Виктория от нейния съпруг принц Албърт през 1852 г. и е мястото, където крал Чарлз, тогава принцът на Уелс, и принцеса Даяна прекарват част от медения си месец.

Замъкът Хилзбъро, Северна Ирландия

Построен през 18-ти век, в този замък отсядат кралицата и херцогът на Единбург по време на посещението си в Северна Ирландия като част от турнето по случай Златния юбилей през 2002 г. Година по-късно Хилзбъро е посетен и американски президент Джордж Буш.



Llwynywermod, Уелс

Llwynywermod е резиденцията на бившия принц на Уелс. Тя е закупена от херцогството на Корнуол през 2007 г. и се състои от три вили, хамбар от клас II и основна къща.

Замъкът Мей, Шотландия

Наричан още Барогил, замъкът се намира на северния бряг на Шотландия. Той е закупен от кралицата майка през 1952 г., а крал Чарлз III го наследява, когато тя умира през 2002 г.

Имението Сандрингам, Норфолк

Сандрингам в Норфолк е бил една от любимите резиденции на кралица Елизабет и е мястото, където кралските особи традиционно прекарват Коледа.

Дворец Холирудхаус, Шотландия

Дворецът е построен през XVII в. Кралица Елизабет II имаше навика да отсяда в него за по седмица всяко лято. На един от приемите там е бил и папа Бенедикт XVI.

Имението Хайгроув, Глостършър

Това е семейната резиденция на крал Чарлз III и кралица Камила. Купена е през 1980 г. Известно време Чарлз живее там с принцеса Даяна, принц Уилям и принц Хари. Къщата е от XVIII в. и разполага с девет спални и шест бани.

Бъркхол, Шотландия

Друг имот, наследен от крал Чарлз III от кралицата майка, е Бъркхол. След нейната смърт той се превръща в негова лична резиденция.

Разположена в имението Балморал по поречието на река Муик, къщата, построена през 1715 г., се разпростира на площ 21 448 хектара и е мястото, където той прекарва част от медения си месец с кралицата Камила.

Dolphin House, острови Сили

Новият британски крал притежава не само къщата, която е с шест спални, но и частен остров с дължина 1,75 км.

Остров Треско е дом на едва 175 жители, което гарантира уединение на всички гостуващи кралски особи.