Главният оперативен директор на гиганта за веган храни Beyond Meat е арестуван за това, че е ухапал носа на мъж по време на скандал в САЩ. 53-годишният Дъглас Рамзи е изправен пред обвинения в "терористична заплаха" и побой от трета степен, според съдебните записи, цитирани от BBC.

Той е освободен, след като платил гаранция от 11 085 долара в неделя.

Инцидентът е станал в събота вечерта, когато Рамзи излизал от паркинг във Файетвил, Арканзас след футболен мач. Той се замесил в спор с друг шофьор и го ухапал, „разкъсвайки плътта на върха на носа“, според полицейските доклади.

Преди да поеме ръководния пост в Beyond Meat, Рамзи е работил три десетилетия в месопреработвателния гигант Tyson Foods и в McDonald's.

Той се присъедини към Beyond Meat като главен оперативен директор през декември миналата година.

Засега нито той, нито Beyond Meat са коментирали официално инцидента след футболния мач.

Седем дестинации, подходящи за туристи вегетарианциЕлектронното издание Wanderlust представя списък от 7 държави, които предлагат интересни кулинарни преживявания за вегетарианците


Beyond Meat, която произвежда растителни бургери, колбаси и хапки, направи своя борсов дебют на Nasdaq в Ню Йорк през май 2019 г.

Акциите ѝ скочиха с повече от 160% в първия ден на търговията, което превърна IPO-то едно от най-успешните първични публични предлагания през последните години.

Оттогава обаче акциите на фирмата паднаха, губейки повече от 70% от стойността си само тази година.

Миналия месец Beyond Meat понижи прогнозата си за приходите и заяви, че ще съкрати приблизително 4% от глобалната си работна сила.

Главният изпълнителен директор Итън Браун каза, че по-високата цена на растителното месо е забавила растежа на компанията, тъй като клиентите по света са изправени пред нарастващите разходи за живот.