Бурята Ева обхвана цяла Гърция със силни дъждове. Властите в страната предупреждават за опасно наводнени пътища. От Гражданска защита предупреждават да се пътува при крайна необходимост, информира БНР.

От тази сутрин бурята Ева обхвана цялата страна със силни валежи и гръмотевици. Много от пътищата в област Атика са наводнени, а следобед се очаква засилване на дъждовете. Затворени остават днес всички магазини.

Силни дъждове обхванаха и островите в Егейско море, като полицията прекрати движението по опасни отсечки. Към остров Корфу се движат само кораби от затворен тип, спряха фериботите. Засега в Северна Гърция дъждовете са по-слаби, с прогноза за буря до края на деня. Утре се очаква отслабване на вятъра и дъжда.

Предупреждение към гражданите да бъдат внимателни и да вземат мерки за безопасността си бяха отправени от метеоролозите още в четвъртък, съобщи БТА.

В съобщение на гръцката метеорологична служба се казва, че в петък над Северна Италия ще се образува зона на ниско атмосферно налягане, която ще се придвижва на югоизток и ще предизвика влошаване на времето в цяла Гърция. От сутринта в събота до вечерните часове в неделя се очакват локални интензивни явления с големи количества дъжд и гръмотевична дейност.

В действие е поставен оперативният план за справяне с наводнения.