THE PARKS - град за 150 000 души, ще осигури най-високия стандарт за устойчив живот в света. Той ще произвежда 100% от енергията, която потребява, а наедно с това и 100% от храната и водата, от която има нужда. Ще бъде самодостатъчен. Това разкриват плановете на базираната в Дубай компания URB, пише Inhabitat.

Градът ще се намира не къде да е, а в югоизточната част на Южна Африка. Той ще бъде интелигентен и ще насърчи устойчивия начин на живот. Ще обедини в едно жилищни сгради, медицински и търговски услуги, образование, туризъм и развлекателни услуги.

На територията на THE PARKS ще има 12 квартала с общо 40 000 жилища.

Амбициозният план на URB предвижда икономиката на града да се основава на автоматизирани услуги и по-голямата част от работните места ще бъдат свързани със зелените технологии.

Важна част от проекта са точно работните места. Такива ще бъдат открити за над 40 000 души. Бройката включва хората, които ще са необходими по време на планирането и изграждането на града, както и за неговото функциониране.

Четири града, които предпочетоха пешеходците пред колите Промените в тях през последните две години са ги преобразили и предстоят още вълнуващи трансформации

THE PARKS ще бъде град без автомобили и с нулеви въглеродни емисии. Така ще бъдат насърчени активният начин на живот и социалната устойчивост. Ще има фитнеси на открито, обществени ферми, открити спортни игрища и кортове, писти за тичане и колоездене, публичен арт форум, който използва отпадъци за материали и концерти на открито.

На теория градът на бъдещето, какъвто се очертава да бъде този, ще осигури работа за различни специалисти. Предстои да видим как ще се развие идеята за проекта и дали ще оправдае очакванията, ако бъде реализиран.