Airbnb включи 45000 исторически сгради от Обединеното кралство, Испания, Германия, Италия и Франция в портфолиото си. Стартът на новата категория „Исторически домове” демонстрира ангажимента на компанията към културния туризъм и желанието й да улесни клиентите си да се потопят в богатото наследство на Стария континент. Сред знаковите сгради са дворецът Weissenstein в Германия и Villa Balbiano в Италия.

„С над 45 000 исторически домове, предложени в Airbnb, клиентите ни ще могат да изживеят и да се насладят на историческото богатство и разнообразие в Европа. С увеличеното търсене на пътувания далеч от горещите туристически точки и чрез партньорства с асоциации за наследство, можем да подкрепим устойчивото пътуване, така че повече хора да се докоснат до богатата история, която прави Европа толкова специална и уникална“, подчерта Еманюел Марил, регионален директор на Airbnb.

Почивка като за крале - вече може да наемете къща на кралица Елизабет ВтораНейно Височество няма против да доведете и домашните си любимци


Базираният в Сан Франциско брокер е дарил 10 млн. евро на различни организации във Франция, Великобритания, Испания, Италия и Германия за възстановяването на някои от най-забележителните сгради и за насърчаване на културния туризъм на континента. Така например с подкрепата на Airbnb е възстановена изоставена „къща за 1 евро” в историческия град Самбука край Агридженто, Сицилия. Поставено е началото на Академията за наследство, която ще предоставя специален инструментариум, обучени и съвети на собственици на исторически сгради във Франция , Италия и Испания.

Около 70% от историческите домове в Airbnb в Европа са в извънградски райони, като над 92% от отзивите са с 5 звезди.