Вниманието на Илон Мъск към снимката на фотографа Владислав Терзийски на Белоградчишките скали, споделена в Twitter, даде повод на служебния министър на туризма Илин Димитров и на вицепремиера Атанас Пеканов да се свържат с милиардера през собствената му платформа.

Димитров покани Илон Мъск да посети България след като най-богатият човек в света реагира на споделена от акаунта @Anc_Aestetics снимка на Белоградчишките скали, чийто автор е Терзийски.

"Бях сигурен, че това е в Elden Ring", написа Мъск под снимка на българския фотограф, имайки предвид известната фентъзи видео игра.

Геймърът Илон Мъск се впечатли от Белоградчишката крепостСпоред него определено ги е виждал в любимата си игра - Elden Ring
В своя коментар на реакцията на Мъск министър Димитров пише:

"Скъпи, Илон, снимката е от България!

Каня Ви да видите това място (Белоградчишките скали). Ние разполагаме с много други уникални забележителности, като една от тях е и най-старото обработено злато в света, което е открито у нас.

Елате да ги видите!"

Вицепремиерът Атанас Пеканов също покани Илон Мъск в България:

"Хайде, Илон, трябва да дойдеш в България, спри да играеш игри", писа той.

По-късно в публикация във Facebook министърът на туризма написа:

"Г-н Мъск си хареса снимка на Белоградчишките скали в социалната му мрежа.

Ами... какво ни остава друго, освен да го поканим да ги види на живо, да се увери колко са красиви (не само те) и евентуално да го почерпим с ракия/българско вино.

А г-н Терзийски ще наградим за дългогодишните усилия да показва красотата на страната ни.

След справка се оказа, че МТ е работило с г-н Терзийски и негови фотографии са използвани като кадри за социалните ни мрежи.

От такива инфлуенсъри имаме нужда".