Шон Комбс, известен повече с рапърския си псевдоним Пъф Деди, изплаща солена цена за използването на рефрен от хита "Every Breath You Take" на The Police, пише CNBC.

Това призна самият продуцент и музикален изпълнител, който през 1997 г. създава песента "I'll Be Missing You" и компилира в нея част от мелодията на евъргрийна. Комбс написа в Twitter, че фронтменът на Police – Стинг, получава по 5000 долара авторски хонорар всеки ден.

Той направи това разкритие, след като в социалната мрежа беше разпространен клип от 2018 г. от "The Breakfast Club", в който Стинг казва, че рапърът трябва да му плаща по 2000 долара всеки ден "до края на живота си" за използването на мотиви от парчето.

"Не", опровергава го Пъф Деди и допълва: "5 хиляди на ден. С любов към моя брат @Official Sting!", тагвайки музиканта.

Това не е първият път, в който сделката за авторските права попада в полезрението на медиите. През 2003 г. Стинг заяви пред Rolling Stone, че когато Елтън Джон чул "I'll Be Missing You", му казал: "Ще станеш милионер!".

"С приходите от нея дадох възможност на децата ми да завършат колеж", каза тогава Стинг. "А с Деди все още сме добри приятели."

Наблюдатели обаче отбелязват, че дори ако Пъф Деди изписва чек за 5 000 долара 365 пъти в годината, на обща стойност 1 825 000 долара, едва ли това вреди твърде много на портфейла му.

Forbes изчислява, че само през 2022 г. той е спечелил 90 млн. долара, отчасти благодарение на партньорството си с водка Ciroc, а през 2019 г. определя нетното му състояние на 740 млн. долара.