Един човек е загинал, а още петима са били ранени при нападение с автомобил, който се е врязал сред група пешеходци на крайбрежна алея в централната част на Тел Авив, съобщиха израелските власти, цитирани от Reuters.

По данни на службата за спешна медицинска помощ "Маген Давид Адом" и шестимата са чуждестранни туристи.

По-рано беше съобщено за един загинал и шестима ранени - четирима израелци и двама туристи.

Полицейски служител, който се намирал наблизо, се дошъл на мястото и видял преобърнал се автомобил. Полицаят "неутрализирал" шофьора, когато той се опитал да извади пистолет, казаха от полицията.

Това е втора атака с жертви за вчерашния ден, след като две сестри израелки на 16 и 20 години бяха убити на окупирания Западен бряг, когато по колата им била открита стрелба. Момичетата са имали и британско гражданство, съобщи министерството на външните работи на Великобритания и призова всички враждуващи страни за деескалация.

Атаката бе извършена в момент, в който силите на реда в град Йерусалим са в повишена готовност заради насилието, избухнало по границите с Ливан и Газа.

Израелският премиер Бенямин Нетаняху разпореди полицията "да мобилизира всички резервни подразделения на граничната полиция и нареди на Силите за отбрана (Цахал) да мобилизират допълнителни ресурси за справянето с терористичните атаки", съобщиха от кабинета му.