Любителите на настолни игри обикновено имат своите предпочитания, но и за най-големият фен на дадена поредица идва времето да се огледа за нещо ново.

А с оглед на това, че често хората, които обичат игрите, ги обичат във всичките им форми, то за цялата тази общност има една чудесна новина - от следващата година те ще могат да опитат една от най-култовите видеоигри в историята Call of Duty в настолен вариант.

Предварителните поръчки за Call of Duty: The Board Game се очаква да започнат тази есен в Kickstarter.

10 игри, които промениха поп културата през десетилетията Размерът на пазара на игри се очаква да достигне 201 млрд. долара през 2023 г.


За да се случи това, Blizzard Activision обединява усилия с водещия издател на настолни игри Arcane Wonders, както и с Genuine Entertainment и Evolution. Твърди се, посочва Engadget, че Call of Duty: The Board Game е смесица от битки, стратегия и тактическо планиране. Анонсиращото видео, което напомня за подхода на продукцията на Marvel Studios, обаче не хвърля повече светлина върху това как всъщност ще изглежда играта.

Това, което знаем засега, е, че, както може би се досещат тези, запознати с историята на заглавието, играчът и неговите спътници приемат облика на войници, снабдени с различни бойни умения и разнообразни оръжия. От Arcane Wonders казват, че има няколко сценария и режима на игра, от които да избират потребителите, а действието се развива на няколко карти от видеоигрите от поредицата Call of Duty.

Повече подробности за Call of Duty: The Board Game ще бъдат разкрити през следващите месеци.