Warner Bros. най-накрая сподели дългоочаквания първи трейлър на „Дюн: Част втора“, съобщава Engadget, като добавя, че „ако сте почитатели на адаптацията на Денис Вилньов на първата част на фундаменталния научнофантастичен роман на Франк Хърбърт, трябва да знаете, че втората изглежда още по-добра“.

Тийзърът започва с Пол (Тимъти Шаламе) и Чани (Зендая), които разговарят за бъдещето на Аракис. "Там, където виждате пясък, си представете вода. Ако се гмурнеш, няма да можеш да стигнеш до дъното", казва Пол на недоверчивата Чани.

След тази сцена трейлърът ни предлага първи поглед към Флорънс Пю в ролята на принцеса Ирулан. Нейната героиня не се появява в "Дюн: Част първа“, но, съдейки по клипа, тя явно ще разказва част от историята - промяна, която може да доближи филма до романа на Хърбърт от 1965 г.

Друг изключително важен персонаж, който не присъства в първата част, но се появява в трейлъра, е Фейд-Раута Харконен, изигран от Остин Бътлър.

„Дюн: Част втора“ ще се появи в кината на 3 ноември. За разлика от първия филм, Warner Bros не планират да пускат втората част едновременно и по преименуваната наскоро HBO Max.