Спиращ дъха финален епизод сложи точка на хитовия сериал на HBO „Наследници“, пише в статия за края на поредицата hollywoodreporter.

Триото наследници на медийния магнат Логън Рой - Кендъл (Джеръми Стронг), Шив (Сара Снук) и Роман (Кийрън Кълкин) изглеждат непоклатимо обединени, пристигайки на срещата на борда, целяща да определи дали Waystar Royco - компанията на покойния им баща, ще бъде продадена на технологичния милиардер от GoJo Лукас Мадсън.

Преди заседанието, в няколко емоционални сцени в дома на майка си, братята и сестрата решават, че ще подкрепят Кендъл като главен изпълнителен директор и ще запазят компанията със 7 на 6 гласа.

Но сериалът донесе на зрителите неочакван финал с трагичен отзвук, тъй като Шив окончателно предаде братята си, за да подкрепи отчуждения си съпруг Том (Матю Макфейдън), издигнат за главен изпълнителен директор в САЩ от Матсън вместо самата Шив, на която по-рано беше обещан този пост.

Като решаващ глас, от когото зависи сделката, единствената дъщеря във фамилията Рой посочва Том за наследник на баща ѝ. В една от последните сцени на сериала тя хладнокръвно държи ръката на Том, поемайки ролята на съпруга на изпълнителния директор на медийната империя.

Как амбициозният Том от Възраждането на костюма идва година след като беше премахнат от кошницата със стоки, използвани за изчисляване на годишния процент на инфлация в Обединеното кралство

"Том отчаяно иска тази позиция. Лукас знае, че може да се впусне в тази неловка ситуация и да се забавлява с нея, и за него е важно да има подмазвач на тази позиция; някой, който ще бъде неговото малко кученце и ще прави точно това, което му наредят.

Том доказа, че е достоен за това.", обяснява Александър Скарсгард (в ролята на Лукас) в официалния подкаст на „Наследници“ след финала на сериала.

В разговор след финала на 29 май, Скарсгард заявява, че персонажът му не се основава само на реални милиардери, като очевидното сравнение с Илон Мъск., и че основният му почерк е "да прецака нещата".

"Има нещо толкова примамливо сочно в това да унищожиш такава семейна династия. Исках това да бъде движещата сила за Лукас. Той вижда себе си, въпреки че е невероятно богат, като Давид срещу Голиат. За него е вълнуващо да се заеме с това и да опита нещо, което никой не е смятал за възможно."

Той нарича "трагично" и същевременно "неизбежно" това, че биологичните деца няма да са наследници на Логън Рой.

От Обикновената публика поглъща с апетит всяко съдържание за живота на богатите

В подкаста участва и Джеръми Стронг, който признава, че му е "болезнено" да гледа финала на сериала.

"Кендъл си отива като Икар, който лети колкото се може по-близо до слънцето. Ние видяхме как този герой се опитва отново и отново да се изкачи на върха на тази планина, след което пада надолу до дъното на най-ниската пропаст", казва Стронг.

"Най-накрая той губи всичко. Губи баща си, губи морала си. В известен смисъл губи душата си. Губи брат си, сестра си, децата си. Губи любовта и амбицията си, която е определяща за живота му."

Кодиран лукс: В гардероба на милиардерите Рой от Гардеробите на актьорите са прекалено шикозни благодарение на опростения си характер

Най-голямата трагедия за Стронг е, че Кендъл в последния момент се превръща в точно копие на баща си и изпаднал в краен предел на отчаяние, лъже братята и сестрите си, че не е убил сервитьор, опитвайки се да повлияе на гласовете им за сделката.

"Когато Кендъл казва: "Не се е случило, не съм се качвал в колата", той е готов да премине всякакви морални граници, които са му останали."

След края на епизода създателят на поредицата Джеси Армстронг обяснява:

"Наследниците ще продължат. Но този сериал губи интерес към тях, защото те самите са загубили това, което най-много са искали, а именно да вземат наградата, която баща им е спечелил."

Апартаментът на Кендъл Рой от „Наследници“ се продава за $29 млн. Триетажното жилище на East 88th Street в Ню Йорк от последния сезон на сериала е с площ малко над 500 кв. м.

Армстронг допълва, че най-малкият брат Роман приключва по "брутален начин", докато пие в един бар; Шив приключва на "ужасяващо, емоционално замръзнало място" в небивалата си победа като съпруга на изпълнителния директор Том, а за Кендъл "Това никога няма да спре да бъде централното събитие в живота му.

Може би той би могъл да продължи и да основе компания, но шансовете му да постигне такъв корпоративен статут, какъвто има баща му, са много малки и мисля, че това ще бележи целия му живот."

Пародия на лукса: Сериалът повдигна темата колко елитно е да демонстрираш богатство със скъпи марки

"В крайна сметка, трагедията на това шоу според мен е в известен смисъл трагедията на Кендъл", допълва Джеръми Стронг. Актьорът описва финала като "обречен цикъл", като отбелязва експлозивното "травматично пресъздаване" на насилието между братята и сестрите на финала и приликите с начина, по който започна сериалът.

Стронг е убеден, че за героя му Кендъл "няма връщане назад".

"Кендъл е заложил всичко и вече няма за какво да живее."

Стронг разказва, че в един от дублите, който не стига до финален монтаж, във финалната сцена Кендъл гледа към водата, изправя се и бавно отива до бариерата, качва се върху нея и в този момент негов колега на снимачната площадка изтичва и го спира да не скочи.

"От моя гледна точка това е напълно трагичен финал.", допълва актьорът.