Мери-Кейт и Ашли Олсън имат славата на най-известните близначки в Холивуд и това не е случайно.

Стават звезди от съвсем ранна възраст – още с появата си в ситкома "Пълна къща" (1987-1995 г.), когато са само на 9 месеца, през следващите им роли в комедии, превърнали ги в любимки на цялата зрителска аудитория.

През 2004 г. те са удостоени с едно от най-високите отличия за признателност във филмовата индустрия – звезда на Холивудската алея на славата.


Facebook/Mary-Kate Olsen

За съжаление, малко след това, близначките отстъпват от светлините на прожекторите, след като Мери-Кейт развива тежко хранително разстройство и се налага да се бори с диагнозата анорексия.

С днешна дата, сестрите са загърбили изявите на големия екран и се реализират успешно в света на модата. През 2006 г. те стартират луксозния си лейбъл The Row, който печели огромен успех и ги превръща в трендсетъри.

През 2012 г. Мери-Кейт и Ашли получават престижната награда на Съвета на модните дизайнери на Америка (Council of Fashion Designers of America awards) като най-добри дизайнери на годината. Две години по-късно печелят отличие за най-добър дизайн на аксесоари.

Монохромният стил е запазената марка на близначките, които са утвърдени икони за елегантност на кориците на световните модни списания.


Facebook/Mary-Kate Olsen

Или поне бяха такива досега, пише в статия по темата CNN.

Наскоро Мери-Кейт се появи публично, облечена с червен тренчкот, златисто-червен шал с пайети и чифт златни мокасини с металик, което веднага събуди интереса на медиите и предизвика коментари на модните критици.

Спекулациите за драматичната промяна в стила им също не закъсняха. След детство, прекарано в светлината на прожекторите, носейки идентични тоалети в редуващи се цветове, дали сега близначките не се завръщат към комфорта и неутралния стил на ежедневното облекло, пита риторично CNN.

Модните фанатици са убедени, че отстъпването от класическата линия е категоричен сигнал за голяма промяна.

Но с 5 награди CFDA зад гърба си, място в Седмицата на модата в Париж и критици от бранша, които се прехласват по тях в модните си рубрики, може би близначките Олсен, или поне Мери-Кейт, вече могат да си позволят да „разхлабят примката“ на славата и да се появяват пред камерите така, както им харесва, а не както публиката иска да ги види, допълва CNN.