Един от най-екстравагантните имоти в Ню Йорк – къщата на Ивана Тръмп, не може да бъде продадена повече от година след смъртта на собственичката си.

Обявата показва, че исканата цена от собствениците е намалена сериозно на 7 септември – с 4 млн. долара и в момента имотът струва 22,5 млн., съобщава Insider.

Когато през ноември 2022 г. градската къща в Манхатън с площ 8 725 кв. м беше обявена за първи път за продажба, тя струваше 26,5 млн. долара.

Ивана Тръмп живя в пететажния имот до смъртта си през юли 2022 г. на 73-годишна възраст. Първата съпруга на бившия президент Доналд Тръмп почина след нелеп инцидент – падане по стълбите на въпросната къща.

Тръмп купува имота през 1992 г. за почти 2,5 млн. долара след тежкия си развод с Доналд Тръмп, при който получава обезщетение от 25 млн. долара. Тя преустройва имота и го обзавежда в разкош, в типичния "Тръмп" стил.

Подобно на бившия си съпруг, Ивана има афинитет към златото и изпълва дома с него, включително луксозен таван от златен плат, както и златни тапицерии, завеси и полилеи.

В дома с пет спални изобилстват и животинските щампи, като в една от стаите стените, подът и мебелите са леопардови, а на стената виси картина с въпросните хищници.

Една от петте бани в дома е решена почти изцяло в розово, включително плотове, плочки, таван и вана от розов мрамор.

Месеци след обявяването на жилището за продан, съседите забелязват, че сделка няма, но не е ясно защо, пише The New York Times.

The Wall Street Journal съобщава, че приходите от продажбата ще отидат за тримата наследника на Ивана от брака й с Доналд Тръмп: Доналд Тръмп-младши, Ерик Тръмп и Иванка Тръмп.

Ако искате къщата да стане ваша, според обявата за имота месечната вноска по ипотеката ще бъде около 127 217 долара след първоначална вноска от 4,5 млн. долара, пише Insider.

Сн. Toptenrealestatedeals