Приходите на британската финтех компания Revolut са нараснали с 45% до рекордните 923 милиона паунда (1,1 милиарда долара) през 2022 г., но нетната печалба е спаднала до 6 милиона паунда – понижение от 26 милиона паунда през предходната година, обяви компанията забавените си отчети в петък.

Revolut има 26,2 милиона клиенти, което е с почти 10 милиона повече от 2021 г. Компанията съобщи още, че е увеличила разходите си за пускане на нови продукти и глобална експанзия, както за удвояване на броя на служителите.

Главният изпълнителен директор Николай Сторонски посочва в годишния доклад, че компанията остава „отдадена на своето заявление за банков лиценз в Обединеното кралство“.

Позицията на Revolut като най-скъпа британска финтех компания е застрашенаМениджър на активи оцени делът си на по-ниска стойност по-малко от 18 месеца, след като инвестира почти 10 млн. паунда

Revolut, който беше класиран като най-ценния стартъп в Обединеното кралство, когато беше оценен на около 33 милиарда долара през 2021 г., кандидатства за банков лиценз в Обединеното кралство в началото на същата година, но все още чака одобрение.

През септември компанията заяви, че е получила разрешение да отложи подаването на годишните си отчети за втора поредна година.