Брад Пит е изпълнителен продуцент на нов биографичен филм за суперзвездата на реге музикатата Боб Марли.

Продукцията носи заглавието "Боб Марли: "One Love", а съвместни продуценти са съпругата на музиканта Рита и децата им Зиги и Седела.

Режисьор е Рейналдо Маркъс Грийн, а британските актьори Кингсли Бен-Адир и Лашана Линч поемат предизвикателството да вдъхнат живот в персонажите на Боб и Рита Марли на екрана, съобщава Reuters.

"Филмът е създаден с главната цел да представи посланието на Боб Марли до младото поколение", заяви Зиги Марли на премиерата в Лондон във вторник.

От „Дюн“ до „Лудия Макс“: Най-обещаващите филми за 2024 г.Бляскави заглавия от фестивалите, които си проправят път към кината, и дългоочаквани премиери, които бяха отложени заради холивудската стачка

"Една любов може да бъде най-положителното нещо в света. За това става дума, за посланието", допълват наследниците на музиканта.

Началото на филма започва в Кингстън през 1976 г., когато Марли планира мирен концерт в отговор на дълбокото политическо разделение и насилието.

Музикантът се премества в Лондон, след като двамата с любимата му Рита оцеляват след опит за убийство и там записва хитовия албум "Exodus".

Бен-Адир (който се е превъплъщавал и в ролята на президента на САЩ Барак Обама), се подготвя да изиграе Боб Марли, докато е на снимачната площадка на "Барби", в който се появява като един от вариантите на Кен, допълва Reuters.

Официално: „Барби“ е най-касовият хит в киното за годинатаЛентата, в която героинята на Марго Роби сменя розовия си фантастичен дом с реалния свят, е спечелила 1,38 млрд. долара в световен мащаб

Овладяването на маниерите и езика на музиканта, както и характерния му ямайски патос, не е лесна задача, признава 37-годишният актьор.

"Всичко това, езикът, музиката, откриването на истинската уязвимост на Боб. Той е истински мъжкар и джентълмен. Има толкова много нюанси в личността му.

Не се занимавам с музика, така че трябваше да науча всичко за този стил", допълва той.


Боб Марли, чиито хитове с The Wailers включват "No Woman, No Cry", "Jamming" и "I Shot the Sheriff", се ражда в Ямайка през 1945 г. Умира от рак през 1981 г. едва на 36-годишна възраст.

Филмът "Боб Марли: One Love" излиза в кината по цял свят на 14 февруари.