Лаура Уасър може да не ви звучи познато като име, но ако следите разводите на знаменитости през последните 30 години, със сигурност сте попадали на случаи от нейната практика.

Тя е бракоразводен адвокат в Wasser, Cooperman & Mandles и ръководител на проекти в Divorce.com.

Представлявала е световноизвестни личности като Ким Кардашиян, Бритни Спиърс и Ариана Гранде като защитник по време на бракоразводните им дела, пише CNBC.

Припомняме, че Ким Кардашиян и Кание Уест се разведоха през 2022 г. след шестгодишен брак.

Към онзи момент Кардашиян вече бе започнала да споменава проблемите в брака си публично, както и диагнозата на певеца – биполярно разстройство.

Според оценка на Forbes общото им имущество е на стойност от около 2.1 млрд. долара. По-големият дял идва от Кание (1.3 млрд.) като основен източник на приходи е собствената му марка обувки Yeezy.

Инвентарът от Yeezy носи 350 млн. на Adidas през третото тримесечиеAdidas успешно събира 750 млн. евро в продажби на Yeezy от май насам, въпреки раздялата с Ye

Ким пък е спечелила около 780 млн. долара. След развода Карадшиян получи четири недвижими имота в активите си.

Според адвокат Лаура Уасър, разводите на знаменитости обаче не се различават по особен начин от тези при обикновените граждани. "Хората изпитват един и същ страх и мъка, независимо дали са знаменитости или не", твърди тя.

Най-честата причина, поради която съпрузите избират да разтрогнат съюза си, независимо дали са известни или не, също е еднаква.

"Причината, поради която хората се развеждат, е, че не общуват", категорична е Лаура Уасър. Този проблем може да се прояви не само в законни съюзи, но и в извънбрачни връзки, а неспособността за правилна комуникация е в основата му.

Развод на цената на БВП на една държава. Как се разделят свръхбогатите?Kласация на „най-скъпите“ разводи

"Не особено секси" разговори преди сватбата

Много от партньорите, които решават да се оженят, не са преживели дълги периоди на дискомфорт.

"Тъй като не развивате инструментите за комуникация, когато нещата вървят добре, когато те се влошат, обикновено нямате способността или средствата да ги обсъждате", обяснява адвокатът.

Има много "не особено секси" разговори, които двойките трябва да водят преди брака, съветва тя и дава за пример две ключови теми:

 • Важно ли е да изпращаме децата си в частно училище?
 • За или против родителите да живеят с нас, ако имат нужда от специални грижи?
 • Тези разговори не са забавни, но могат да ви спестят пари и негативни емоции, ако не сте на едно мнение по тях.

  Z се интересуват повече от всяко поколение от парите на половинката сиНад една трета от американците казват, че ценят финансовата съвместимост повече от физическата или интелектуалната, според проучване на Northwestern Mutual

  Винаги бъдете честни

  Потребностите на хората също могат да се променят в хода на брака, като в този случай добрата комуникация е от ключово значение.

  "Трудно е да се каже: "Ей, остарявам и вече не се чувствам толкова привлекателен", казва Уасър. Но ако партньорът ви не знае как се чувствате, неминуемо няма да отговори на нуждите ви и ще бъдете нещастни.

  "Обидата се натрупва и вие насочвате енергията си другаде", допълва адвокатът.

  Провеждайки трудни разговори преди или в началото на брака си, можете да възпитате здравословни навици за общуване, които да служат по-добре на вас и на партньора ви, гарантирайки за дълъг и щастлив семеен живот.