Всяко пътуване е изпълнено с интересни преживявания и доза вълнение, независимо дали става въпрос за удоволствие или бизнес. На фона на тръпката от предстоящото приключение, или успешната командировка, често срещани са притесненията на хората за това как да останат свързани с близките и колегите си докато са в чужбина.

Клиентите на А1 обаче, могат да са спокойни, тъй като разполагат с лесен и достъпен вариант за разговори и мобилен интернет по време на пътуване. Новите условия на роуминг плана на А1, им предоставя свободата да общуват с важните за тях хора, близки, колеги и партньори, без значение къде по света се намират. Нововъведения има както за частни, така и за бизнес абонати и носят редица предимства, сред които са по-ефективен контрол над услугите, още по-ясни условия на ценообразуване и по-добра предвидимост на разходите.

Една от ключовите промени е в таксуването според зоната, в която се намират пътуващите, а не според конкретната държава. Това означава, че ако през деня пътувате през няколко държави, които се намират в една и съща зона, Вие ще заплатите една дневна тарифа за роуминг, независимо от броя на посетените държави. Освен това, отпада таксата за повторно активиране на роуминг плановете, което ще спести допълнителни разходи.

С новите условия на тарифния план Roaming Revolution, клиентите могат да комуникират и сърфират свободно при преференциални условия в над 130 държави в цял свят. Частните абонати могат да използват минути, SMS и MB в държавите от Европейския съюз според националния си план и политиката за справедливо ползване. В зона 2, където са най-посещаваните държави извън ЕС – Великобритания, Северна Македония, Сърбия и Турция, клиентите на А1 ще ползват безлимитни минути и 500 МВ на ден срещу дневна такса от 4,99 лв. В други над 100 дестинации по света те могат да се възползват от специални цени за разговори и 500 MB срещу дневна такса в зони 3 и 4 на цена съответно от 9,99 лв. и 19,99 лв.

Бизнес клиентите на A1 също ще се възползват от подобрени условия с обновения роуминг план Business Roaming Revolution, като в ЕС няма да има дневна такса при потребление до 1000 МВ на ден.

Чрез мобилното приложение Моят А1, клиентите могат лесно да управляват плановете си и да следят разходите си, особено при по-дълги пътувания по света. Новите условия на роуминг плановете могат да бъдат активирани еднократно чрез SMS с текст „ОК“ на кратък номер 17280 (за частни клиенти), на номер 17920 (за бизнес клиенти) или през платформата Моят А1.