Всеки обича изгодните покупки, а в света на технологиите те могат да бъдат и много вълнуващи. Това доказва HONOR 200 Pro, който е пример за смартфон, предлагащ отлични възможности за цената си.

Колкото повече свикваме с технологиите, толкова повече очакваме от тях. Това предложение на HONOR попада в средния клас като цена, но определено ще ви накара да се замислите какво и колко повече ще получите от по-скъпите модели със значително по-висока цена.

В сърцето на HONOR 200 Pro е модерният чипсет Snapdragon 8s Gen 3, който блести не само с производителност и енергийна ефективност, но и с възможностите си да обслужва AI задачи. Така от една страна потребителят получава достатъчно мощ дори за взискателните игри и приложения, а от друга и много по-голям набор от възможности, защото този смартфон предлага многообразие от AI функции. Голяма част от тях се извършват на самото устройство, което не излага на риск потребителските данни.

Смартфонът предлага още 12 GB оперативна памет и 512 GB място за съхранение, които го правят напълно конкурентен на моделите от премиум клас.

Реалната полза от AI

Увлечението по изкуствения интелект е най-горещата тема в момента и производителите се надпреварват да демонстрират как техните продукти използват тези технологии. За разлика от не винаги смислените реализации, в HONOR 200 Pro работят редица услуги, които правят взаимодействието със смартфона и възможностите за обработка на снимки много по-добри и удобни.

Такива са например Magic Portal, която позволява с едно приплъзване да споделяте информация между приложения и да търсите продукти или да навигирате с едно действие до адрес, който сте получили. Magic Text позволява да извличате текст и телефонни номера от снимки и изображения, а Magic Capsule винаги е на разположение, за да контролирате максимално удобно възпроизвеждането на музика и видео.

Портрети, които няма да забравите

HONOR не случайно са нарекли модела 200 Pro Portrait Master. Когато видите снимките направени в него, веднага ще разберете, че той може повече от обичайните камери в смартфони. На разположение е система от три камери – 50 MP основна с оптична стабилизация, 50 MP телефото с 2,5-кратно оптично приближение и OIS, и 12 MP широкоъгълна и макро, която може да заснема както обширни сцени (112 градуса), така и малки обекти от само 2,5 см разстояние. Големият сензор е достатъчно чувствителен, така че да позволи снимането и при съвсем слаба околна светлина.

Освен голям набор от ефекти, които можете да приложите върху лицето на заснемания обект, HONOR 200 Pro предлага и три специални режими, носещи логото на известното френско фотостудио Harcourt. Те предлагат автоматична обработка, която да създаде атмосферата на незабравимите кадри на известни личности, преминали през студиото през неговата 90-годишна история като кралица Елизабет II, Моника Белучи, Роджър Федерер, Дейвид Бауи и много други.

Тази специална обработка под името HONOR AI Portrait Engine променя осветлението, контраста, тоновете на кожата и фона, така че портретът да изпъкне в уникални светлосенки. Алгоритмите, които правят тази „магия“ са разработвани съвместно от HONOR и Harcourt в продължение на повече от 400 дни, при което са анализирани хиляди изображения.

Така на практика можете да се превърнете в изкусен фотограф, без да инвестирате в студио и скъпа техника.

Дисплей, който ще ви очарова

Екранът е бижуто, което ще ви плени с изобилие от 1,07 милиарда цвята и яркост, която достига 4000 нита, така че да виждате всичко дори и под ярко слънце. Четиристранно заобленият дисплей с диагонал 6,78 инча и 120 Hz опресняване има сертификация от Netflix и Amazon за HDR съдържание.

Освен радост, той ще осигури и здраве на очите ви, защото автоматично се адаптира към околната светлина и настройва яркостта и цветовата температура, така че те да са най-щадящи и естествени във всеки час от денонощието. Циркадния нощен дисплей ще позволи нормалното отделяне на мелатонин за добър сън, а супер високочестотното регулиране на подсветката с 3840 Hz елиминира всякакво трептене, което може да доведе до парене и напрежение. Към това се добавя и хардуерното филтриране на вредната синя светлина, получило сертификат от TUV Rheinland.

Издръжлив и многолик

Макар и с дебелина малко над 8 мм, HONOR 200 Pro има в себе си 5200 mAh батерия, която без проблем ще издържи и два дни нормална употреба. При това тя е от нов вид – силициево-въглеродна и не губи рязко капацитета си при ниски температури. Когато дойде време за зареждане, това се случва много бързо – със 100W по кабел или 66W безжично, така че са ви нужни буквално минути, за да получите енергия за цял ден.

В модела се крият и други приятни екстри като инфрачервен трансмитер за управление на уредите с класически дистанционни като телевизори, климатици и др., както и стерео говорители. Освен това HONOR 200 Pro има рейтинг IP65, който го прави устойчив на водни пръски.

Ако характеристиките са ви очаровали, то външният вид със сигурност ще ви плени. Той е вдъхновен от океанското крайбрежие и Casa Mila на известния испански архитект Гауди. Остава да решите кой е вашия цвят – лунно бяло, изумрудено зелено или класическо матово черно и да се насладите на един уникален модел, който ще ви даде повече, отколкото сте предполагали.