66 дружества ще предложи АП на търг

530
66 дружества ще предложи АП на търг

Агенцията за приватизация (АП) ще предложи акции от 66 дружества за продажба на 21-ия централизиран публичен търг, който ще се проведе на "Българска фондова борса-София" АД.

В рамките на търга Агенция за приватизация ще предложи за продажба пакети от дружества като: 19.4% от "Свободна безмитна зона - Бургас" АД, 30% от "Клас-София" АД, 29% от "Лесилхарт" АД", 32% от "Балканкар-Руен" АД; 20% от "Оранжерии Гимел" АД; 33% от "Фуражи" АД; 2.3% "Мода-Ф" АД и др.

47 от дружествата ще се предлагат срещу непарични платежни средства, а 13 - срещу пари. За шест дружества се предвижда комбинирано плащане (срещу пари и непарични платежни средства).


Началната дата на предлагането на пакетите от акции на централизирания публичен търг е шестият работен ден от датата на обнародване на тръжното обявление в Държавен вестник, а крайната - 14 работни дни от обнародването.

Дружествата ще се продават на сегмент "Централизиран публичен търг" на "Приватизационен пазар" на "Българска фондова борса София" АД.

Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg