България е против по-голямо финансиране за закъсали държави

777
България е против по-голямо финансиране за закъсали държави

България не подкрепя предложението за временно увеличение на съфинансирането от европейските фондове за държавите-членки на Европейския съюз, които прилагат програми за финансова подкрепа. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Това се казва в декларация на България, изпратена в Брюксел, във връзка с предложението за временно увеличение на съфинансирането от Европейските фондове, чрез изменение на чл. 77 на Регламент 1083/2006.

Според страната ни такава промяна би довела до неравностойно отношение към държавите-членки, които в условията на финансова и икономическа криза са водили благоразумна фискална политика и не са изпаднали в ликвидно затруднение.


Принципната позиция, която България вече изрази и ще продължи да отстоява е, че въвеждането на такава промяна ще има демотивиращ ефект за страните-членки при спазването на Пакта за стабилност и растеж.

Страната ни ще продължи да отстоява виждането си, че в решаването на въпроси, свързани с кризата е необходим координиран подход и обмисляне на стимули за финансово дисциплинираните държави-членки.Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg