Брацигово показва как се режат разходи

696
Брацигово показва как се режат разходи

Кметът на община Брацигово Васил Гюлеметов предприе драстични мерки за справяне с финансовата криза.

До края на септември уличното осветление ще бъде изключвано в полунощ, а във всички кметства ще остане за ползване само по един стационарен телефон, предвиждат идеите за оптимизиране на разходите, съобщиха от местната администрация.

Ползването на климатици в учрежденията, субсидирани от общината, ще се извършва при температури над 32 градуса, е разпоредил още кметът.

Спира се изплащането на командировки, пътни разходи, участия в семинари. Няма да се изплащат средства за работно облекло на служителите, заети в дейностите, финансирани от местните приходи. Разходите за телефон, пощенски услуги, канцеларски материали, електричество, горива и вода, трябва да се намалят до 30%.

Приемането на деца в ясли и градини ще става само при пълно издължени от семейството данъци и такси, а при кандидатстване за помощи от социално слаби ще се изисква служебна бележка за липса на задължения към общината.

Ще се предприемат действия за регистрация и събиране на такси за притежание на домашни кучета.

За намаляване на разходите се въвежда намален работен ден на работещите в отдел "Чистота". Служителите от общинската администрация, кметствата и градския исторически музей трябва да ползват неплатен отпуск от 20 работни дни до края на август.

Освен това, за три месеца се прекратява договорът за поддръжка на местните радиоточки. За посочения период от време общинският вестник "Априлци" ще се издава веднъж месечно, в черно-бял тираж.

Източник: БТА

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg