Булгартабак-Холдинг и Агенция Митници подписаха Меморандум за сътрудничество

745
Булгартабак-Холдинг и Агенция Митници подписаха Меморандум за сътрудничество

Днес, 14 март 2007 г. (сряда) се подписа Меморандум за сътрудничество между “Булгартабак-Холдинг” АД и Агенция “Митници”. На церемонията, която се проведе в сградата на Агенцията, присъстваха Корнелия Нинова, заместник-министър на икономиката и енергетиката и председател на Управителния съвет на “Булгартабак-Холдинг” АД, Асен Асенов, директор на Агенция “Митници” и Христо Лачев, изпълнителен директор на “Булгартабак-Холдинг” АД.

Целта на Меморандума за сътрудничество е да очертае рамката на партньорството между Агенция „Митници” и “Булгартабак-Холдинг” с оглед ограничаване на контрабандния внос и нелегалната търговия с тютюневи изделия, включително предотвратяване трансграничната търговия с фалшиви тютюневи изделия на българския и единния европейски пазар.

“С подписването на този Меморандум се цели максимална защита както на икономическите, социалните, фискалните и интересите на сигурността на Република България и на Европейския съюз, така и на фирмените интереси на “Булгартабак-Холдинг”, чийто собственик е държавата в лицето на Министерство на икономиката”, обясни Корнелия Нинова.

“Днес ние поставихме дългогодишното сътрудничество между “Булгартабак” и Агенцията на официална основа. Подписването на този Меморандум е още един израз на коректните отношения помежду ни, както и на водената от холдинга политика на законосъобразност и стриктно спазване на българските и европейските изисквания и разпоредби”, допълни изпълнителният директор на холдинга Христо Лачев.

По време на днешната търговска сесия общо 83 акции на тютюневия холдинг смениха собствеността на цени от 34.10 и 35.00 лв. за брой, или с 1.94% по-ниско спрямо вчерашната търговска сесия.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...