Енел и Ендеса приключиха продажбата на свои активи на Е.ОН

414
Енел и Ендеса приключиха продажбата на свои активи на Е.ОН

Двете големи енергийни компании Енел и Ендеса приключиха продажбата на част от активите си на германската Е.ОН. “Както обявихме по-рано, продажбата бе финализирана преди края на първата половина на годината – коментира Фулвио Конти, изпълнителен директор и генерален мениджър на Енел. – Сделката допринася значително за подобряването на финансовото ни положение и е важен етап от стратегията ни за консолидация и международно развитие.”

Сред активите, които испанската група Ендеса продаде на Е.ОН, са 100-процентов дял от Ендеса Европа, включително всички активи и търговски дейности на дружеството в Италия, Франция, Полша и Турция, както и две термоелектрически централи в Испания.

Енел продаде на Е.ОН преките и косвените си дялови инвестиции в Енел Виесго Генерасион, Енел Виесго Сервисиос и Електра де Виесго Дистрибусион, с изключение на 50-процентния дял от Енел Унион Феноса Реноваблес, който вече бе прехвърлен на Енел Инвестмънт Холдинг.

Общата стойност на сделката е приблизително 11.5 млрд. евро, включително дълга (в размер на 1.8 млрд. евро), който беше прехвърлен заедно с продадените компании.

Споразумението позволява на Енел да намали консолидирания си нетен финансов дълг с близо 8.4 млрд. евро.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg