Финансовото министерство публикува договори с частни фирми за 20 млрд. лв.

934
Финансовото министерство публикува договори с частни фирми за 20 млрд. лв.

Министерството на финансите публикува списък на договорите на стойност над 1 млн. лв. , сключени от публични предприятия с доставчици на строителство, стоки и услуги за периода от 01.01.2019 г. до 30.04.2021 година.

Общата сума на договорите, сключени след проведена обществена поръчка, е 11.505 млрд. лв. без ДДС, а на договорите, сключени без обществена поръчка, чрез т.нар. „ин хаус“ възлагане е 8.087 млрд. лв. без ДДС, съобщават от ведомството.

В общите суми не са включени договори, които са с прогнозни цени, както и рамкови договори, чиито цени се определят с приемо-предавателен протокол.


Според анализа на разходите на публичните предприятия, извършен от Министерството на финансите и представен на Втория обществен съвет към министъра на финансите , посветен на капиталовите разходи на държавата, общата сума на договорите, сключени от държавните предприятия за този период, са на стойност над 20 млрд. лв.

Пълният списък на поръчките можете да намерите тук

 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg