FT: Колко сериозна е България в борбата с корупцията?

324
FT: Колко сериозна е България в борбата с корупцията?

Под заглавие "Колко сериозна е България в борбата с корупцията" вестник Financial times помества днес в електронното си издание писмо на четирима представители на временния комитет на притежателите на облигации на Кремиковци АД по повод публикувана на 26 август в изданието статия, озаглавена "Наредиха на България да се бори с престъпността".

Според групата привилегировани кредитори на стоманодобивния комбинат, които притежават ценни книжа за 325 млн. евро, този случай е пореден пример за критиките срещу българското правосъдие, за които е ставало въпрос в други публикации.

На 6 август Софийски градски съд откри производство по несъстоятелност и обяви фалита на Кремиковци от дата 31 декември 2005 г., което предшества издаването и гарантирането на облигации през май 2006 г., припомнят авторите на писмото. Те са обжалвали решението.

В писмото си представителите на временния комитет изтъкват, че българското правителство може да покаже пред международните инвеститори решимостта си за борба срещу организираната престъпност и корупцията.Според тях изходът от спора ще бъде важен сигнал за реална промяна в България, който ще повлияе за засилване на доверието и увеличаване на инвестициите в страната.

Всичко друго би било ясен знак, че международните инвеститори трябва да внимават, когато инвестират в България.

Източник: БТА, Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg