Инвестират над 420 хил. долара в търсенето на мед и злато край Етрополе

851
Министерският съвет разреши на "Елаците-Мед" АД да търси и проучи добива на метални полезни изкопаеми - мед, злато и сребро, в площ "Елаците-Пирона". Тя е в Етрополска Стара планина и е 14,967 кв. км. Срокът на разрешението е 3 години, допълва БТА.

В търсенето на полезните изкопаеми дружеството ще вложи 426 000 долара, съобщиха от пресцентъра на правителството.

Общините Стамболийски и Перущица ще получават по 15 процента от концесионното възнаграждение при добива на баластра от находище "Елаците". То е в землището на село Йоаким Груево и град Пещера.

Площта му е 493 898 кв. м. Министерският съвет определи за концесионер "Пътинженеринг" ЕООД - Пловдив. Срокът на договора е 25 години.

Минималната инвестиционна програма на дружеството е за 280 000 лв. Очакваният средногодишен добив от кариерата е 75 287 куб. м фракции.

Правителството разреши "Геопроучване АВ" ООД - Ямбол, да продължи изпълнението на концесията за добив на варовици от находище "Големият кайряк", община Тунджа. "Геопроучване АВ" ООД е правоприемник на концесионера "Геоинвест инженеринг" АД.

Планираните инвестиции за периода на концесията са 474 000 лв., а средногодишната производителност на суровина е 70 000 куб. м.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg