КЗК отмени кметско решение за обществена поръчка

463
КЗК отмени кметско решение за обществена поръчка

Комисията за защита на конкуренцията отмени като незаконосъобразно решение на кмета на община Годеч за определяне на изпълнител по обществена поръчка с предмет: „Изготвяне на идеен и работен инвестиционен проект за изграждане на канализационна система с ПСОВ и реконструкция на водопроводна мрежа на гр. Годеч", съобщават от там.

Консорциум „Акватоп - Бауер" обжалва като незаконосъобразно решение на кмета на община Годеч, с което е отстранен от участие в процедурата за възлагане на обществената поръчка поради несъответствие с предварително обявени в указанията за участие от документацията минимални изисквания.

КЗК установи, че комисията за провеждане на процедурата неправилно е констатирала липса на доказателства относно техническите възможности на участника и прие, че в процедурата са представени доказателства за изпълнение на минималните изисквания от страна на Консорциум „Акватоп - Бауер".

С оглед установените съществени нарушения, КЗК отмени обжалвания акт на възложителя и върна преписката на възложителя за продължаване на процедурата от етап проверка на съответствието на документите от плик № 1 „Документи за подбор" с изискванията за подбор, поставени от възложителя, при спазване на мотивите, изложени в решението.Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg