Над 85% са събраните осигурителни вноски

437
Над 85% са събраните осигурителни вноски

85.5% от планираните приходи от осигурителни вноски вече са постъпили по сметките на данъчната служба в София, съобщиха от пресцентъра на Националната агенция по приходите (НАП).

До 19 септември са внесени 888.5 млн. лв. по съответните осигурителни фондове. Постигнат е ръст от 30%, в сравнение със същия период на миналата година, като са събрани 204 млн. лв. повече.

Запазва се тенденцията за непрекъснато увеличаване на броя на регистрираните в София фирми и на осигурените от тях лица, което е важен фактор за ръста на осигурителните вноски.

Най-голямо изпълнение на приходите има фонд “Държавно общественно осигуряване” – 610 млн. лв. Спрямо миналата година увеличението е в размер на 122 млн. лв.

Постъпленията в “Националната здравно-осигурителна каса” са нараснали с 45.3 млн. лв. и са 167.6 млн. лв. По сметката на фонд “Допълнително задължително пенсионно осигуряване” са преведени 98.3 млн. лв.

В дирекцията са постъпили 97 сигнали за некоректни работодатели. От възложените в началото на август 97 ревизии вече са приключили 21 ревизии. Задълженията са 110 413 лв. данък общ доход, 1.75 млн. лв. задължителни осигурителни вноски и 1.83 млн. лв. лихви по тях.


Българският бизнес

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg