Очакваме предвидима среда, каза вицепрезидентът на Американската търговска камара в България

503
Очакваме предвидима среда, каза вицепрезидентът на Американската търговска камара в България

Вицепрезидентът на Американската търговска камара в България Антъни Хасиотис каза на конференция, че членовете на камарата искат да работят в среда на прозрачност с еднакви възможности за всеки и където еднакви правила важат за всички, със силна правна, съдебна и контролна рамка, която освен всичко друго
подкрепя и бизнесинициативите, съобщава БТА.

Очакваме предвидима среда, която може да съществува единствено подкрепяна от силна законодателна рамка, каза Хасиотис, който говори при откриването на конференцията "Икономическото партньорство ЕС - САЩ".

Американски компании са инвестирали 120 милиарда долара в страни-членки на ЕС през 2006 година. Партньорството е от изключителна важност и за двете страни, каза Антъни Хасиотис. Трябва да помогнем на България да бъде още по-пълно включена в тези отношения, усилия ще са необходими за привличане на американски и европейски инвеститори в България, както и за усвояването на структурните фондове на ЕС, отбеляза той.

Президентът на Германо-българската индустриално-търговска камара Бертрам Ролман отбеляза, че в България има много хармонизирани с ЕС закони, но те не се прилагат на практика - аспект, на който трябва да се противодейства. Трябва да се противодейства на разрастващата се бюрокрация - не само в България, но и в целия ЕС, за да се подпомага бизнеса, посочи Ролман.

Посланикът на Германия Михаел Гайер акцентира върху обществените поръчки в България, а заместник-посланикът на САЩ Александър Караянис също отбеляза, че американските и българските бизнесмени искат прозрачна и предсказуема среда, за да реализират инвестиции и да имат възможности да откриват работни места.
Снимка: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...