Около 62 млн. лв. са очакваните приходи от приватизация във ФПРП за 2008 г.

584
Около 62 млн. лв. са очакваните приходи от приватизация във ФПРП за 2008 г.

Правителството утвърди приходната и разходната част на Фонда за покриване на разходите за приватизация (ФПРП) за 2008 г. към Агенцията за приватизация. Очакваните приходи от продажба са около 62 млн. лв., а разходите са 14.5 млн. лв., съобщи правителствената информационна служба, цитирана от БТА.

Програмата на ведомството за текущата година предвижда приватизацията на 92 дружества - 15 мажоритарни и 74 миноритарни пакета, три обособени части и две дружества с монополно положение. Договорените плащания се очаква да бъдат повече от 523 млн. лв. в парични и непарични средства.

Предвидените разходи са за обслужване на приватизационния процес - заплащане на посредници по приватизационните сделки, консултантски услуги, изготвяне на приватизационни оценки, правни анализи и информационни меморандуми на дружествата,
подлежащи на приватизация. Разходите са разпределени съобразно Единната бюджетна класификация за 2008 г. Предвидени са 80 000 лв. за капиталови разходи и 500 000 лв. за трансфер по бюджетната сметка на Агенцията за следприватизационен контрол.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg