От БДЖ притеснени, че няма интерес към търга за отдаване под наем на бар- и бюфет-вагони

799
От БДЖ притеснени, че няма интерес към търга за отдаване под наем на бар- и бюфет-вагони

От БДЖ изразяват загриженост от ниския интерес към търга за отдаване на под наем на общо три бар-вагона и осем бюфет-вагона, включени в съставите на 12 ускорени бързи и 6 бързи влака.
Идеята е в този тип специализирани вагони на пътниците да се предлагат напитки и пакетирани закуски.

Бар-вагоните и бюфет-вагоните, предложени от железниците ни са разпределени в 11 лота, като общият срок за наемането на тези вагони е 3 години.

Началната наемна цена (без ДДС) на един вагон за период от един месец варира между 270,30 лв. и 568,50 лв.

С цел да се осигури висококачественото търговско обслужване, „Български държавни железници" ЕАД са поставили стриктни изисквания към потенциалните наематели на вагоните по отношение на качеството на предлаганите хранителни продукти и напитки, както и гарантирането на достъпни за клиентите цени.

Въпреки първоначално заявения интерес от редица частни фирми и ниските наемни цени, в търга се явиха само двама участници с оферти за два от общо единадесетте лота.

Едната от тези две фирми спечели лота за наемане на бюфет-вагон, който ще обслужва пътниците в два бързи влака между Русе и Варна.
Вторият участник в търга бе дисквалифициран, тъй като не представи изрядния и пълен набор от изискваните документи.

Следващият търг за отдаване под наем на бар-вагоните, бюфет-вагоните и купетата на влак от останалите десет лота ще се състои на 8 май, като от БДЖ очакват по-голяма активност от страна на частните фирми.

Целта на железопътния превозвач е в максимално кратки срокове да отговори на изискванията на своите клиенти, като предложи висококачествено търговско обслужване във влаковете.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg