Отпускаме 430 стипендии за чужди студенти и преподаватели за 2008/2009 г.

406
Отпускаме 430 стипендии за чужди студенти и преподаватели за 2008/2009 г.

България ще отпусне за академичната 2008/2009 г. 430 месечни стипендии за студенти и преподаватели от страните-участнички в Централноевропейската програма за университетски обмен /CEEPUS/, информира БТА. Новината съобщи на пресконференция министърът на образованието и науката Даниел Вълчев на 14-та конференция на Комитета на министрите на страните-участнички в програмата CEEPUS.

Той отбеляза, че реципрочни на тези месечни стипендии ще получат и български студенти и преподаватели в университети от програмата. През настоящата година България е председател на програмата CEEPUS, допълва БНР. Във форума в София участват министри, както и висши представители на образованието и науката от страните, членуващи в програмата.

През настоящата академична година България участва в 25 проекта в програмата. Сред участниците са УАСГ, Югозападният университет в Благоевград, УНСС, НСА, Техническият университет в София, Медицинският университет в София, Русенският университет "Ангел Кънчев", Софийският университет "Св. Климент Охридски", Пловдивският университет "Паисий Хилендарски", НБУ, Институтът по география на БАН.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg