Предлагат 650 лв минимална работна заплата от 2021 г.

1070
Предлагат 650 лв минимална работна заплата от 2021 г.

© Pixabay

"Благодарение на политиката ни за запазване и осигуряване на заетост, не само не допуснахме скок на безработицата, но и не позволихме сериозен спад в доходите".

Това заяви министърът на труда и социалната политика Деница Сачева в Добрич, съобщава Darik News.

„60/40 е мярката, която най-бързо трябваше да бъде структурирана и пусната в действие. Приложението й показва и тенденция за „изсветляване“ на бизнеса“, посочи Деница Сачева.


По думите й новият дизайн на мярката е значително по-облекчен и разширен като сектори и възможности.

В следващите месеци основен фокус ще продължат да са бизнесът и заетостта, като съвместно с Министерство на икономиката се договаря грантова схема за 100 млн. лв, насочена към осигуряване на безопасни условия на труд.

Деница Сачева заяви, че правителството ще предложи от следващата година минималната работна заплата да стане 650 лева.

„Основен фокус в новия програмен период на ОП „Развитие на човешките ресурси“ ще бъде заетостта, запазването на работните места и намаляването на младежката безработица“, посочи още тя.

„Новата тема, по която ще се работи в следващите години, е сребърната икономика. Предстои да се уточни видът на интегрираните здравно-социални услуги за хората над 60-65 г., употребата на технологии и развитието на предприемачество за възрастните хора", завърши министърът.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg