Производството на ТЕЦ "Марица Изток 3" екологично от началото на 2008 г.

519
Производството на ТЕЦ

Още в началото на 2008 г. цялата електроенергия, произвеждана от ТЕЦ "Марица Изток 3", ще е произвеждана чрез екологосъобразни технологии.

Това каза министърът на икономиката и енергетиката в оставка Румен Овчаров, цитиран от БТА.

Той връчи днес сертификат за инвеститор първи клас на Енрико Виале, изпълнителен директор на "Енел - Марица Изток 3" АД. Инвестицията на "Енел" в „Марица Изток 3" е над 450 милиона лева.

Топлоцентралата произвежда около 10 процента от електроенергията в страната, каза Енрико Виале. Над 160 милиона евро са инвестирани за решаването на екологични проблеми, допълни той.

Изградени са две сероочистващи инсталации са изградени, като първата извършва сероочистването на рехабилитираните енергийни блокове. Другата инсталация ще влезе в действие, след като приключи рехабилитацията на следващия енергиен блок. Това ще стане в началото на пролетта на 2008 г.

Виале съобщи, че "Енел Марица Изток 3" АД има някои проблеми с местната власт, но това според него се случва навсякъде и то е нормално.

Сертификатът за инвеститор първи клас ще помогне на компанията при получаването на различните видове разрешителни, необходими в в по-нататъшната им дейност. Най-важната цел на инвеститора е да се подобри ефективността в работата на централата и да се удължи ефективният й живот с 15 години, каза Виале.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg