Състоянието на лозарския сектор обсъждат на форум в понеделник - 21 май

413
Състоянието на лозарския сектор обсъждат на форум в понеделник - 21 май

В понеделник, 21 май 2007 г., представители на висшето ръководството на CEPS (Европейската конфедерация на производителите на спиртни напитки) ще се срещнат със зам.-министъра на земеделието и горите Димитър Пейчев в МЗГ. Посещението е във връзка с приемането на страната ни в Европейския съюз и членството на Националната асоциация на производителите, търговците и вносителите на високоалкохолни напитки в CEPS.

В срещата ще участват г-н Филип Мутон - президент на CEPS, г-н Джейми Фортескю - генерален директор на CEPS, г-н Ник Сопър - директор за Европа, и г-н Бранимир Ботев - член на Съвета на CEPS, информират от МЗГ.

Ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с хармонизирането на българското законодателство с европейското, оползотворяването и контрола на вторичните продукти, състоянието на лозарския сектор и защитата на търговските наименования.

В рамките на двудневното посещение са предвидени срещи и с представители на Министерство на финансите, Министерство и икономиката и енергетиката, Българската браншова асоциация и големите международни фирми вносители на алкохолни напитки у нас.

След посещението у нас, CEPS ще изготви доклад за България в областта на производството, търговията и контрола над алкохолите, който ще бъде предоставен на Европейската комисия. Аналогично посещение се предвижда да бъде направено и в Румъния.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg