Уволненията в НАП продължават

681
Уволненията в НАП продължават

Изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов съобщи в интервю за националната телевизия днес, че до края на следващата седмица ще има още уволнени служители на агенцията, които са злоупотребили с правата си. Ревизорите са възстановили 1.5 млн. лв. ДДС срещу банкова гаранция под условия, въпреки предупрежденията на колегите им от звеното за борба с данъчните престъпления в Централно управление, информират от пресцентъра на НАП.

Красимир Стефанов заяви, че откакто е назначен за изпълнителен директор на НАП повече от 30 служители на агенцията са били уволнени заради корупция и съмнения за участия в схеми за източване на ДДС. Един от тях вече е с ефективна присъда 3 години лишаване от свобода.

Български футболист, играещ в клуб извън столицата, е казал пред данъчните инспектори, че го издържа жената, с която живее на съпружески начала, разказа Стефанов. Според обясненията на играча през последните две години, когато не е получавал никакви официални доходи, спътницата в живота му е дала безвъзмездно общо около 30 000 лв. Изпълнителният директор каза още, че са приключили 70 от общо 261 назначени проверки на доходите на футболисти от „А" професионална футболна група.

По думите на Красимир Стефанов при тези проверки се търси не толкова прекия фискален резултат за бюджета, а превенция и дисциплиниращ ефект. Според изпълнителния директор преди агенцията да започне ревизиите на футболните клубове само един отбор е плащал данъци и осигурителни вноски върху реалните доходи на своите играчи.

В момента няма футболист на минимална заплата и дори се декларират доходи от порядъка на 50 000 лв. месечно, обобщи Стефанов.

На въпросите, свързани със заплахите срещу мениджърския екип на агенцията, Стефанов отговори, че те няма да спрат работата на НАП в борбата с данъчните престъпления.

„Тези инциденти показват, че срещу нас стоят безскрупулни хора, които са готови на всичко, за да запазят своите престъпни схеми. Това обаче няма да ни спре. Още повече, че за първи път от много време всички институции, отговорни за борбата срещу икономическите престъпления, работят в пълен синхрон", допълни Стефанов.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg