Започва пролетното издание на Пловдивския панаир

571
Започва пролетното издание на Пловдивския панаир

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков ще открие днес, 11 май, пролетното издание на пловдивския панаир. Изложението продължава до 16 май.

През тази година в пролетното издание на пловдивския панаир участват 291 фирми и експонати от 23 държави - Австрия, Беларус, България, Великобритания, Германия, Гърция, Индия, Индонезия, Испания, Италия, Китай, Косово, Полша, Молдова, Румъния, Словакия, Сърбия, Турция, Унгария, Франция, Чехия, Швейцария, Япония. С официални участия се представят държавите Индонезия, Полша и Унгария.

"Бизнесът среща бизнеса" е новата формула на изложението за разлика от досегашната практика, при която то беше ориентирано към стоки и услуги за крайния потребител.

Големите панаири в Европа също са ориентирани към специализирана публика, което, според организаторите, е начин да се осигури по-добро представяне на стоките и услугите за масова употреба, както и на машините и технологиите за тяхното производство.

В рамките на изложението през тази пролет са организирани 10 специализирани изложби, като за първи път ще се проведе и конкурс "Избор на потребителя" и дни на кафето. Конкурсът "Избор на потребителя" ще бъде в няколко основни раздела - месни продукти, млечни продукти, консерви, хляб и сладкарски изделия, пиво и кафе.

В официалната програма на изложението са включени няколко тематични семинара и кръгли маси, както и българо-турска кооперационна борса.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg