Банките са основен партньор на пенсионноосигурителните компании. Това е и причината цели отдели при нас да анализират постоянно банковата система в страната и показателите на техните чужди собственици.

Причината това да е така са инвестираните в тях стотици милиони левове. Това каза Даниела Петкова, главен изпълнителен директор на ПОК Доверие и член на УС на БАДДПО.

Мениджърът участва в дискусия за „Българските банки и българския бизнес - на изхода от кризата, в началото на растежа", с организатор Асоциация „Банка на годината".

Според нея банките са дали на фондовете необходимата доза стабилност, спокойствие и положителна доходност на депозираните средства на фондовете по време на кризата, за което тя днес им благодари публично.

„Благодаря на банките, че ни спестиха тревогите", каза Даниела Петкова. „Но не си мислете, че няма какво още да желаем от тях".

Тя припомни, че банките са и попечители на ПФ и това е много важна дейност. Петкова се надява, че партньорите им също ще погледнат по-сериозно над тази част от взаимоотношенията им с фондовете, защото по нейни думи има още какво да се подобрява в тази сфера.

„Надявам се, че можем да подобрим партньорството си с банките и по линия на пазара на корпоративни облигации, който в България не е развит", каза още Даниела Петкова.