MKB Unionbank пуска от днес депозит „Отличен 6" с възможност за теглене на 10% от сумата по него всеки месец. Само през първата седмица от предлагането на новия продукт лихвата ще е промоционална и ще достига 8% за спестяванията в лева. След това тя ще бъде фиксирана на 7.6%, информират от банковата институция.

Депозитът освен доходност, предлага и пълна гъвкавост. Клиентите могат както да довнасят суми, така и да теглят до 10% от сумата всеки месец, без да нарушат влога. Ако все пак им се наложи да използват парите от депозита преди падежа, ще получат атрактивна лихва за периода, в който парите са престояли в банката, обещават от трезора.

Емил Вучков, директор „Продуктова и пазарна политика" в MKB Unionbank, коментира че „проучванията на банката показват, че все повече се предпочитат депозити със срочност над 1 месец до 6 месеца, поради което предложихме депозит, който е точно в този времеви хоризонт при свободата нашите клиенти да изберат конкретният срок, който ще е най-подходящ за тях и техните планове".

Депозитът може да се открива както във всеки финансов център на банката, така и през Интернет-банкирането с гарантирана сигурност. Минималната сума за откриване е 1 000 лева или равностойността в евро.