Първа инвестиционна банка отчете 80% увеличение при оборота на ПОС терминали за 2007 г. спрямо предходната година. Клиентите подчертано предпочитат да плащат с кредитни карти на ПОС пред възможността да използват дебитните си карти, констатират специалистите от банката. Първа инвестиционна банка притежава третата по големина мрежа от ПОС-устройства в България.

На своите клиенти с инсталирани ПОС терминали Първа инвестиционна банка предлага регулярни справки относно извършените транзакции и движенията по фирмената сметка, което води до подобряване отчетността на фирмата. С ПОС терминалите работата на персонала се улеснява, обслужването на клиентите става много по-бързо и качествено, намаляват се разходите, свързани с парите в брой.

Поставянето на ПОС терминалните устройствата в търговските обекти и обучението на персонала за работа с устройствата е напълно безплатно за клиентите на ПИБ, като търговците имат възможност да се възползват от 24 часово обслужване при възникнали проблеми. Допълнителна екстра за търговците, които искат да използват ПОС терминалите на ПИБ, е възможността да разкрият безплатно банкова сметка в ПИБ, без изискване за минимална наличност в нея.

Сметката може да бъде разкрита на място, при търговеца, без необходимост да се посещава клон на банката. В зависимост от дейността на търговеца Банката предоставя стационарен или GSM модел терминал, с различен тип комуникация – телефонна линия, GSM/GPRS, LAN/Ethernet. За да спести времето на търговците, ПИБ подсигурява и карта, необходима за ПОС терминалните устройства с GSM връзка.

В момента за всички нови търговски обекти, желаещи да ползват услугата, Първа инвестиционна банка е обявила промоция, която предоставя рекордно ниски проценти при транзакции с дебитни и кредитни карти на ПОС терминалите на банката. ПОС терминалните устройства на Първа инвестиционна банка обслужват картите Visa и MasterCard и са единствените, на които могат да се извършват транзакции с все по-популярните и модерни у нас карти Diners Club. Търговците имат възможност да участват със своя реклама в луксозен каталог, разпространяван сред клиентите на Банката при предоставяне на отстъпки за плащания с кредитна карта First Lady.

Първа инвестиционна банка предлага с поставянето на ПОС терминално устройство и възможност за ползване на 5000 лв. необезпечен овърдрафт за оборотни средства, както и бизнес кредитна карта VISA/MasterCard при промоционални условия и бърза и улеснена процедура за одобрение.